Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Νέο Γερμανικό …«συμπέρασμα»: «Οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες»!

Η άποψη ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι τίποτα άλλο από μία πρόσμειξη των φύλων που έχουν περάσει κατά καιρούς από τη χώρα, είτε ως κατακτητές είτε ως πρόσφυγες και μετανάστες δημοσιεύεται στην ιστοσελίδας της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.
O Γερμανός συντάκτης Αντρέας Κιλμπ, στο δημοσίευμά του, καταλήγει στο συμπέρασμα: «Οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες»


Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο πολιτιστικός συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει «χωρίς πολλά λόγια» ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που άφησαν πίσω τους οι Σλάβοι το 600 μ.Χ., οι Φράγκοι σταυροφόροι, οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι, οι Καταλανοί, οι Οθωμανοί και τα αλβανικά φύλα.
Μάλιστα ο Κιλμπ επιχειρεί να… ψυχολογήσει τον ελληνικό λαό , καταλήγοντας ότι η διαφορετικότητα στην «καταγωγή» υποκαθίσταται από τη συλλογική συνένωση μπροστά στην αντιμετώπιση ενός κοινού εχθρού.


«Ένας στους τέσσερις σημερινούς Έλληνες προέρχεται από τους πρόσφυγες, άλλοι τόσοι έχουν σλαβικές ή αλβανικές ρίζες, αλλά όλοι είναι ενωμένοι μπροστά στον κοινό εχθρό.
Και ελλείψει των Τούρκων, ιδεώδης στόχος είναι τώρα οι Γερμανοί.
Διότι στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατέλυσαν στη γενέτειρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού με τρόπο που ακόμα και σήμερα κοκκινίζει κανείς από ντροπή», αναφέρει μεταξύ άλλων.


Μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, με πηχυαίο τίτλο «Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες! Και πουλήστε και την Ακρόπολη!», καθώς και την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνες χειρονομίες στο εξώφυλλο του γερμανικού Focus, καταγγέλλοντας την ελληνική «απάτη στην οικογένεια της Ευρωζώνης», σειρά έχει η γερμανική αμφισβήτηση στην έννοια της ελληνικότητας.

5 σχόλια:

  1. Για ένα στραβό υποβρύχιο ή για μία χούφτα ευρώ...


    Η Ελλάδα, μία πτωχή χώρα με πολλά προβλήματα άμυνας, ζήτησε να πάρει υποβρύχια. Τα παρήγγειλε από την καλή σύμμαχο και συνεταίρο Γερμανία. Οι Γερμανοί είναι γνωστοί δουλευταράδες, τίμιοι και δίνουν πάντα σημασία στη λεπτομέρεια. Είχαν, όμως, μία μικρή ατυχία. Το υποβρύχιο που μας έδωσαν ήταν ολίγον στραβό. Έγερνε, ρε παιδί μου, πως αλλιώς να το πεις; Αλλά οι δουλειές είναι δουλειές. Στραβό ξεστραβό πρέπει να το πάρουμε. Αλλιώς θα είμαστε εμείς οι... απατεώνες!

    Προσέξτε, τώρα, το παράλογο του πράγματος: Οι άνθρωποι μας κατηγορούν ως υπαίτιους μιας πιθανής κατεδάφισης του ευρώ. Γνωρίζουν ότι έχουμε πρόβλημα με τους εξ΄ ανατολών γείτονές μας και ότι αν αναγνώριζαν τα σύνορά μας ως σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξοδεύαμε λιγότερα χρήματα για εξοπλισμούς και θα αντιμετωπίζαμε αποτελεσματικά τα δημοσιονομικά μας. Αυτοί, όμως, δεν θέλουν πολλά – πολλά με την Τουρκία κι επιπλέον είμαστε από τους καλύτερους πελάτες της πολεμικής τους βιομηχανίας. Αλλά την ίδια στιγμή που ζητάμε τη βοήθειά τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκείνοι μας ζητάνε να πάρουμε το στραβό υποβρύχιο. Το υποβρύχιο που γέρνει. Και μας λένε και απατεώνες!

    Μονά – ζυγά δικά τους! Κορώνα χάνουμε, γράμματα κερδίζουν. Θα μας πείτε ότι εδώ αγοράσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ένα σύστημα ασφαλείας πανάκριβα και αυτό δεν δούλεψε. Αλλά από τη στιγμή που το αγοράσαμε η Αθήνα έγινε «ασφαλής πόλη» κι ας μην υπήρχε σύστημα ασφαλείας. Το μόνο που κάναμε ήταν να δώσουμε τα λεφτά.

    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άνθρωποι που έχουν βασίσει την οικοδόμηση της κοινωνίας τους σε αρχές όπως οι Γερμανοί μπορούν να έχουν τόσο παράλογες απαιτήσεις και μάλιστα σε μία περίοδο που αντιμετωπίζουμε τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Δεν νομίζουμε ότι άνθρωποι άκαμπτης ηθικής παζαρεύουν το μέλλον του ευρώ για ένα στραβό υποβρύχιο. Θα μας πείτε ότι η υπόθεση της Siemens διάλυσε πολλούς μύθους. Αλλά οι απατεώνες ήταν μόνο οι Έλληνες πολιτικοί που λαδώθηκαν και όχι εκείνοι που λάδωσαν. Αυτό είναι το δίκιο του ισχυρού...


    (copy-paste από άρθρο του Θανάση Μαυρίδη - thanasis.mavridis@capital.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν βρε ανόητοι οι Έλληνες μεγαλουργούσαν, εσείς οι Γερμανοί δεν υπήρχατε ούτε στο πρώτο στάδιο. Τώρα με τη Simens, MERCENDES, BMV και κάτι ψιλομπιχλιμπίδια σας προτιμήσαμε όλοι οι Έλληνες αλλά εσείς ως εργατικοί αλλά αναίσθητοι δεν καταλάβατε ότι σκάβεται το λάκκο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριακάτικα κ με τη τσίμπλα στο μάτι, διαβάζω αυτό το άρθρο.. κ το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι πως, όταν ο Αλέξανδρος πήρε σβάρνα το ντουνιά (αλήθεια, οι γερμανοί πού ακριβώς βρισκόντουσαν τότε?), εεε, πόσους έλληνες έσπειρε? no worries, όλοι έλληνες είναι κ δεν το ξέρουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως προσπαθούν να θέσουν θέμα «Άριας Φυλής» ?????? ...Πάλι??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μαρτυρία μου Γεια σε όλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω πώς πήρα το δάνειο μου από τον κ. Μπέντζαμιν αφού υπέβαλα αίτηση αρκετές φορές από διάφορους δανειστές δανείων που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μου έδωσαν ποτέ το δάνειο. Μέχρι που ένας φίλος μου με εισήγαγε στον κ. Benjamin Lee υποσχέθηκε να με βοηθήσει και πράγματι το έκανε όπως υποσχέθηκε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα αξιόπιστοι δανειστές δανείων μέχρι που συνάντησα τον κ. Benjamin Lee, ο οποίος πράγματι βοήθησε το δάνειο και άλλαξε την πεποίθησή μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε με κανέναν τρόπο ένα γνήσιο και επείγον δάνειο, Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin μέσω του WhatsApp +1-989-394-3740 και το email του: 247officedept@gmail.com ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή